Thursday, January 17, 2013

Νέο δρομολόγιο Μεσολλόγι - Ιθάκη-Σάμη

 


Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, το Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, αποφάσισε την ακτοπλοϊκή σύνδεση του Μεσολογγίου, με την Κεφαλονιά και την Ιθάκη.

Τα δρομολόγια πρόκειται να ξεκινήσουν από τις 21 Ιουνίου και η εταιρία Βεντούρης πρόκειται να τα εκτελεί. Τις επόμενες δυο εβδομάδες, αναμένονται και οι τουριστικοί πράκτορες στο Μεσολόγγι.
πρόκειται για δρομολόγιο που θα εκτελεί η εταιρεία ΝΕΛ με έδρα τη Χίο.


Αναζητώντας περισσότερες πληροφορίες στο διαδίκτυο για την ΝΕΛ , βρήκαμε το παρακάτω δημοσίευμα απο το Blog Aegaio 


Ο πρώην Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΝΕΛ, Απόστολος Βεντούρης, αγόρασε 1,6 εκατομμύρια, μετοχές της ΝΕΛ από την εταιρεία MF Global UK Limited. Η εξέλιξη αυτή δεν σημαίνει επιστροφή του κ. Βεντούρη με ηγετικό ρόλο στη ΝΕΛ. Δείχνει όμως, πως δεν θέλει να χάσει την επαφή του με την εταιρεία. Άλλωστε ο κ. Βεντούρης συμμετέχει στην Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας ως εκπρόσωπος της ΝΕΛ.
Η «MF Global UK Limited» είναι μια επενδυτική εταιρεία με έδρα το Λονδίνο. Στις γενικές συνελεύσεις της ΝΕΛ, που έγιναν στη Μυτιλήνη το περασμένο καλοκαίρι, είχε εκπροσωπηθεί. Στη β΄ επαναληπτική συνέλευση της ΝΕΛ, στις 27 Ιουλίου, ο εκπρόσωπος της, είχε προτείνει να συμμετάσχει στην αύξηση κεφαλαίου με εισφορά σε είδος. Η πρόταση του, δεν έγινε δεκτή καθώς η εισήγηση του Δ.Σ. της ΝΕΛ, ήταν η αύξηση του κεφαλαίου της εταιρείας με καταβολή μετρητών. Ωστόσο, ο γενικός εντεταλμένος της ΝΕΛ, Ιωάννης Αβραντίνης, είχε δηλώσει ότι θα μπορούσε να εξεταστεί αυτή η προσφορά σε επόμενη φάση.
Η πώληση των μετοχών της, σημαίνει ότι η εταιρεία επέλεξε να αποχωρήσει ολοκληρωτικά από τη ΝΕΛ. Η πρόθεση αυτή έγινε εμφανής τις προηγούμενες ημέρες όταν η MF Global δεν συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου της εταιρείας.

πηγή: kefaloniapress.gr


No comments:

Post a Comment